Ολοκλήρωση Φάσης Β Μελέτης PERSEAS

Για 8 συνεχόμενες ημέρες, η 14μελής επιστημονική ερευνητική ομάδα της Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν. βρέθηκε στην Ελαφόνησο για δεύτερη χρόνια και υλοποίησε με επιτυχία την Φάση Β΄ της μελέτης PERSEAS. Οι γιατροί της Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν., από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποίησαν δωρεάν εξετάσεις σε 326 κατοίκους άνω των 12 ετών. Την ομάδα αποτελούσαν καρδιολόγοι, παθολόγοι, πνευμονολόγοι, ενδοκρινολόγοι και διατροφολόγοι οι οποίοι πραγματοποίησαν τις απαραίτητες κλινικο-εργαστηριακές εξετάσεις στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Η άριστη συνεργασία της ερευνητικής ομάδας με τους κατοίκους του νησιού επισφραγίστηκε για δεύτερη χρονιά με την ζεστή φιλοξενία και την εθελοντική συμμετοχή τους στην μελέτη PERSEAS, αποδεικνύοντας έμπρακτα την υποστήριξη τους σε ένα μη παρεμβατικό πρόγραμμα καταγραφής των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου, ενισχύοντας περαιτέρω τις ανάγκες υγείας της περιοχής και ταυτόχρονα συλλέγοντας πολύτιμα ιατρικά δεδομένα για το συγκεκριμένο πληθυσμό αλλά και ολόκληρη τη χώρα .

Ο Δήμος της Ελαφονήσου, εκτός από την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στην διεξαγωγή και των φετινών εξετάσεων, διοργάνωσε μία ευχαριστήρια βραδιά για την ερευνητική ομάδα του PERSEAS με τοπικά εδέσματα που ετοίμασαν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Ανάλογη αναφορά έγινε και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

Η Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν. ανανέωσε το ραντεβού της με τους κατοίκους για το 2014 ( φάση Γ΄ PERSEAS), τονίζοντας την σημασία της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα κάθε χρόνο, για την προοπτική καταγραφή των παραγόντων κινδύνου που προκαλούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα.